Gömülü Diş Çekimi

Teknolojideki gelişmeler sayesinde dişlerde sorun yaşandığında öncelikle dişin ağızdan çekilmeden tedavi edilerek diş kaybının önlenmesi sağlanıyor. Ancak zorunlu durumlarda dişin çekilmesi gerekiyor. 20’lik dişlerde ise bu durum daha da zor olabilir. 20 yaş dişlerinin çıkış yaşları 17-18 yaşlarıdır. Bu yaşlara ulaşınca ise diğer dişlerin büyümesinden dolayı en son çıkan bu dişlere hem gerek kalmamakta hem de yer kalmamaktadır.

Dişler damaktan çıkmak için diğer dişleri itmek zorunda olunca da dişlerde ağrı oluşmaktadır. Muayenehanemizde gömülü kalmış olan dişlerinizin çekimini yapmaktayız. Damağınızdan çıkamayan gömülü dişlerinizin ekimini son teknoloji cihazlarımızla ağrı duymadan tamamlıyoruz.

Diş Çekimleri Neden Yapılır?
Diş çekimleri bazı durumlarda zorunlu olmaktadır. Muayenehane olarak öncelikli amacımız kendi doğal dişinizi korumaktır. Ancak diş tamamen görevini yitirmiş durumda ve ağzınızda iltihaplanmaya neden oluyorsa dişi çekmek zorunda kalıyoruz.

Dişlerinizi:

  • Onarılmayacak kadar kırıldığında,
  • Kanal tedavisiyle bile kurtarılamayacak kadar çürüdüyse,
  • Tümör oluşumuna neden olmuşsa,
  • Diş etindeki rahatsızlıklardan dolayı diş sallanıyorsa,
  • Çenede tedavi yapılabilmesi için çenede boşluğa gerek duyulduğunda çekiyoruz.

Dişleriniz bunların haricinde 20’lik dişleriniz çıkmadığı zamanda da çekilmektedir. Muayenehanemizde dişlerinizin filminin çekilmesinin ardından uygulanacak tedavi belirlenmektedir. Ardından hekimlerimiz tarafından gerekli görülürse gömülü ya da çürük olan dişleriniz çekilir.

Diş Çekimleri Nasıl Yapılıyor?
Muayenehanemizdeki film çekimleri sonucunda dişinizin çekilmesi gerekiyorsa lokal anestezi uygulanarak çekim yapılacak bölge tamamen uyuşturulur. Uyuşma oluşunca da diş hekimimiz tarafından dişiniz elevatör ve davye kullanılarak çekilmektedir.

Diş Çekiminde Ağrı Oluşur Mu?
Diş çekimlerinin hepsi de anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Bu nedenle de diş çekimi sırasında kesinlikle ağrı hissetmeyeceksiniz. Ancak çekimin bitmesinin ardından birkaç gün dişinizde ağrı hissedebilirsiniz. Ancak bu ağrıları da diş hekimlerimiz tarafından verilen ağrı kesicilerle kontrol altına alabilirsiniz.

Çekimden Sonra Şişlik Oluşacak Mı?
Muayenehanemizde diş çekiminiz gerçekleşmesinin ardından iyileşme süreciniz çok kısa sürecektir. İyileşme sürecinde dişinizin pozisyonlarına göre değişmekle birlikte yanağınızda şişlikler oluşabilir. Şişliği önlemek içinse çekim yapılan bölgeye dışarıdan soğuk tampon uygulayabilirsiniz. Şişlik bir günde düzelecektir.