Diş Çekimi

Çocuklarda süt dişi düştükten sonra yerine gelen kalıcı dişleri insanlar ömürleri boyunca kullanırlar. Ancak çeşitli nedenlere dayalı olarak dişlerin tedavi edilmesi ve çekilmesi gerekebiliyor. Muayenehanemizde diş çekim hizmetleri veriyoruz. Diş çekimi işlemleri ayakta tedavi uygulamalarından birisidir ve lokal anestezi ile diş çekimleri yapılmaktadır.

Neden Diş Çekilir?
Diş çekimi işlemlerinin güvenli ve hijyenik ortamda yapıldığı muayenehanemizde, diş rahatsızlıkları yaşayan hastalarımızın ilk olarak dişlerini tedavi etmeye çalışıyoruz. Tedavinin çözüm olmadığı durumlarda çekim işlemlerini yapıyoruz. Diş çekimi ne zaman yapılır?

  • Çürük dişler, tedavi edilemeyecek durumda ise
  • Diş eti hastalığı, kemik dokusunda kayba neden olmuşsa,
  • Zamanında düşmeyen süt dişleri varsa
  • Ağrıya neden olan gömük dişler varsa

Bu durumlarda olan hastalarımızın her zaman ilk olarak dişlerini kurtarmaya çalışıyoruz. Tedavinin sonuç vermeyeceği durumlarda diş çekim işlemini gerçekleştiriyoruz.

Diş Çekim Sonrası Neler Öneriyoruz
Muayenehanemizde uyguladığımız tüm diş çekme işlemleri sonrasında, hastalarımıza belirli dönem nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Çekim sonrasında çok nadir görülebilecek ağrı durumlarında ağrı kesici kullanılması gerekebilir. Cerrahi işlemlerde, ağrılar birkaç gün sürebilecektir. Çekim sonrası kanamanın durması için gazlı bezle 30 dakika tampon yapılmalıdır.

Diş Çekimi Riskleri Var mıdır?
Diş çekimi sonrasında, bazı hastalarımız enfeksiyon riski taşıyabilirler. Daha çok bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda görülme riski yüksektir. Diş çekimi yapıldıktan sonra kuru kemik iltihabı oluşabilir ve bu ağız kokusuna neden olabilir. Bu risklerin önlenebilmesi için muayenehanemizde, hekimlerimiz düzenli olarak pansuman yaparak yara bölgesinin hızlı iyileşmesini sağlıyorlar.

Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
Muayenehanemizde, diş çekim işlemleri, diş hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır. Hastanın ağrı yapan diş bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur ve ağrıya neden olan sorun tespit edilir. Diş eti enfeksiyonu yoksa ve dişin çekilmesi gerekiyorsa, diş çekim işlemleri yapılır. Diş çekim işlemleri, çekilecek olan dişin yapısına göre farklı işlemler gerektirebiliyor.

Çekim Sonrası Durum
Diş çekim işlemi tamamlandıktan sonra hastayı evine gönderiyoruz. Çekim sonrası oluşabilecek ağrılar için ağrı kesici ilaçları reçete ediyoruz. Hasta diş çekilen yerin verdiği rahatsızlığı birkaç gün hissedecek daha sonra ağrısı da olmayacağı için alışacaktır.