İmplant Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Diş hekimleri ilk olarak doğal dişleri korumayı tercih eder ancak her zaman bu mümkün olmaz. Tek bir diş kaybı bile doğal dengeyi bozabileceği için, dişlerin kaybı da hızlanabilir. 

İmplant tedavisi ise böyle durumlarda doğal dişlere en yakın kuvvet dengesini sağlayan ve estetik olarak da başarılı olan bir çözüm yoludur.


İmplant Nedir?

İmplant, eksik olan dişlerin tedavisinde kullanılan vidalardır. Bu vidalar, titanyumdan elde edilir ve çene kemiğinin içerisine yerleştirilir. Vidaların üzerine ise diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisi, diğerlerine göre avantajlı kabul edilir. Bunun sebebi komşu dişlere zarar vermemesidir. Yani bu tedavi için komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. Tedavi sırasında yapılan implantlar, kök görevi görür ve tıpkı doğal dişler gibi rahatlıkla yemek yemeyi, konuşmayı ve gülmeyi mümkün kılar.


İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi, öncesinde pek çok kontrolü gerektirebilen bir tedavi olsa da ağrısız ve acısızdır. Bu süreç şu şekilde işler:

  • İlk olarak hastaya detaylı bir muayene yapılır.
  • Diş röntgen filmi alınır ve gerekirse tomografi çekilir.
  • Daha implant yerleştirilecek yerlerin çene kemiklerinin çap ve boyları ölçülür.
  • Sonra implantlar yerleştirilir. İkinci bir cerrahi durum olmazsa ve implantlar yeterli tabiliteye sahipse geçici protezler takılır.
  • Daii dişler doktorun uygun gördüğü zaman aralığında takılır.
  • Bazı durumlarda hiçbir şey yapılmadan iyileşme süreci beklenebilir.



İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant, 18 yaşını dolduran, çene ve yüz gelişimini tamamlayan her bireye uygulanabilir. Tedaviden önce ise çene yapısının uygunluğu, çekilen röntgenlerle belirlenir. Şeker hastalarında ise, tedaviden önce hastalığın bir düzene girmiş olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaçları kullanan kişilerde tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi yaşayanlar ise uygun tedaviyi aldıktan sonra implant yaptırabilirler.